Remedios caseros para desatascar tuberías

Remeis casolans per a desembussar canonades

Les canonades embussades són un problema comú en moltes llars. Encara que existeixen productes comercials dissenyats per a desembussar canonades, sovint contenen químics agressius que poden ser perjudicials per al medi ambient i danyar les canonades amb el temps. Afortunadament, hi ha diversos remeis casolans efectius que pots provar abans de recórrer a solucions més dràstiques. Aquí et presentem alguns dels més populars:

Taula de continguts

Aigua calenta

Bull una olla gran d’aigua i aboca-la lentament pel desguàs. L’aigua calenta pot ajudar a dissoldre greixos i altres residus que causen l’embús.

Bicarbonat de sodi i vinagre

Aboca mitja tassa de bicarbonat de sodi en el desguàs, seguit d’una quantitat igual de vinagre. Deixa actuar durant 30 minuts i després esbandeix amb aigua calenta. La combinació crea una reacció efervescent que pot descompondre l’embús.

Sal i aigua calenta

Mescla una tassa de sal amb dos litres d’aigua calenta. Aboca la solució en el desguàs. La sal actua com un abrasiu suau, ajudant a eliminar l’embús.

Refresc de cola

Aboca una llauna o ampolla de refresc de cola (com Coca-Cola o Pepsi) en el desguàs i deixa actuar durant diverses hores. L’àcid fosfòric en el refresc pot ajudar a descompondre l’embús. Després, esbandeix amb aigua calenta. Si vols saber més sobre aquest mètode, et diem com desembussar canonades amb coca-cola en el nostre altre article.

Necessites que t'ajudem?

Peles de cítrics

Tritura peles de llimona, taronja o aranja i aboca-les pel desguàs mentre l’aigua calenta corre. Els cítrics ajuden a neutralitzar olors i poden actuar com un abrasiu suau.

Sabó líquid i aigua calenta

Aboca un bon doll de sabó líquid en el desguàs, seguit d’aigua calenta. Aquesta combinació pot ajudar a lubrificar i descompondre l’embús.

Aquests remeis casolans són una excel·lent primera línia de defensa contra les canonades embussades. No obstant això, si després d’intentar diversos mètodes l’embús persisteix, pot ser necessari recórrer a eines professionals o a l’ajuda d’un lampista. Recorda sempre actuar amb precaució i seguir les instruccions al peu de la lletra per a obtenir els millors resultats. Bona sort!