Cómo desatascar el fregadero

Com desembussar l’aigüera

L’aigüera és un dels punts més propensos a embussos en qualsevol llar, a causa de les restes de menjar, grassa i altres residus que es van acumulant amb el temps. Si la teva aigüera no drena correctament o has notat que l’aigua s’acumula, és probable que estigui embussat. A continuació, t’oferim alguns consells pràctics per a desembussar la teva aigüera i retornar-li la seva funcionalitat.

Taula de continguts

Evita l'ús de productes químics agressius

Encara que poden semblar una solució ràpida, els productes químics comercials poden danyar les teves canonades i no són amigables amb el medi ambient. En el seu lloc, opta per solucions més naturals i segures.

Necessites que t'ajudem?

Mètodes casolans per a desembussar l'aigüera

  • Aigua calenta: Bull una olla d’aigua i aboca-la lentament en l’aigüera. La calor pot ajudar a dissoldre greixos i altres residus que causen l’embús.

  • Bicarbonat i vinagre: Aboca mitja tassa de bicarbonat de sodi en el desguàs, seguit d’una quantitat igual de vinagre. Deixa actuar durant 30 minuts i després esbandeix amb aigua calenta. Aquesta combinació crea una reacció efervescent que pot descompondre l’embús.

  • Ventosa: Col·loca la ventosa sobre el desguàs i realitza moviments de pressió i succió. Aquest mètode és especialment útil per a embussos pròxims a la superfície.

  • Desatascador manual: Si tens un a mà, introdueix el desatascador en el desguàs i gira’l per a intentar atrapar i retirar l’obstrucció.

  • Comprovació del sifó: A vegades, els embussos es troben en el sifó, aquesta corba en forma d’U sota l’aigüera. Pots desmuntar-ho amb cura (col·locant una galleda sota per a recollir l’aigua) i netejar qualsevol obstrucció.

Com prevenir que s'embussi l'aigüera

Usa reixetes o filtres

Col·loca un en el desguàs per a atrapar restes de menjar i altres residus, evitant que entrin en les canonades.

Evita abocar greixos i olis

Aquests poden solidificar-se en les canonades i causar embussos. És millor rebutjar-los en les escombraries.

Quan cridar a Sanitec?

Si després d’intentar aquests mètodes l’embús persisteix, és hora de cridar a professionals. En Sanitec, comptem amb eines i tècniques avançades per a solucionar qualsevol tipus d’embús, garantint un treball net i eficient.

Una aigüera embussada pot ser molest, però amb els consells adequats i una mica d’esforç, és un problema solucionable. En Sanitec, estem a la teva disposició per a ajudar-te en qualsevol situació relacionada amb la lampisteria. Si necessites assistència professional, no dubtis a contactar-nos!

Problemes amb la teva aigüera? Sanitec al rescat!