Surt poca aigua per l'aixeta, Com solucionar

Surt poca aigua per l’aixeta, Com solucionar-lo?

Un o diversos de les aixetes d’un habitatge poden perdre pressió sense motiu aparent. La pèrdua de pressió pot ser prou lleu com perquè a penes es noti, però en altres ocasions es notarà bastant i causarà molèsties.

Per què ocorre això? Pot ser un veritable misteri per què la pressió de la seva aixeta és més baixa del normal si no hi ha cap fugida.

El problema no sol ser greu i pot resoldre’s ràpidament. Només en alguns casos serà necessària la intervenció d’un expert.

Però per a estar segur de quin és el problema, cal realitzar algunes operacions d’inspecció i revisió.

Si ha notat que un de les aixetes de la seva casa o oficina té poca pressió d’aigua, és probable que hi hagi una solució senzilla. Pot ser simplement que una vàlvula de tancament estigui restringint el flux d’aigua o que les canonades estiguin obstruïdes, o pot deure’s a més d’un factor. Per tant, abans de concloure que el seu problema resideix en una sola zona, ha de comprovar acuradament diverses d’elles.

Sovint, els escalfadors d’aigua no s’encenen quan un vol. O, quan et dutxaràs, pot ser que et trobis que no hi ha suficient pressió d’aigua per a esbandir-te el pèl.

És un gran problema perquè no és una d’aquestes avaries que se solucionen deixant passar el temps. Al contrari, no farà més que empitjorar amb el temps, i pot arribar un dia en què no surti gens d’aigua, i llavors serà més difícil solucionar-ho.

Taula de continguts

Pèrdua de pressió de les aixetes: revisa els de tota la casa​

El primer que cal fer quan es nota una pèrdua de pressió en les aixetes és comprovar si el problema es limita a una sola aixeta o si afecta a tots. Per a això, comprova la pressió en tots ells. Si hi ha problemes tant amb l’aigua calenta com amb la freda, el problema ha d’estar en l’aixeta o prop d’ell. Però si només un d’ells presenta problemes en aquestes condicions, llavors és possible que es tracti d’una altra cosa.

En aquest cas, és possible que l’aixeta estigui obstruïda. És aconsellable comprovar els seus elements. Per exemple, l’airejador ha d’estar enroscat a la sortida de l’aixeta i tenir petites reixetes per les quals surti l’aigua.

Si aquesta peça sembla estar bruta o obstruïda, pots comprovar-ho desmuntant-la. Una vegada que ho hagis fet i l’hagis netejat a fons, desinfecta-la també amb vinagre i sabó. A més, d’aquesta manera mantindrà net l’aigüera i facilitarà l’eliminació de residus. Si el problema persisteix, pot ser que hagi arribat el moment de substituir l’aixeta per un model més nou i fiable.

Necessites que t'ajudem?

Pèrdua de pressió de les aixetes en tota la casa: possibles causes​

Si el problema és el mateix en totes les aixetes de la seva casa, podria estar originant-se en qualsevol part del circuit d’aigua, com per exemple en la vàlvula reductora de pressió situada a l’entrada del sistema de lampisteria de la seva casa. S’encarrega de limitar la pressió de l’aigua en el seu habitatge. El reductor de pressió sol estar situat en una canonada que dona entrada d’aigua a l’habitatge.

Aquesta vàlvula pot regular-se manualment. Per a augmentar la pressió de l’aigua que entra a la seva casa, giri-la una mica en el mateix sentit que les agulles del rellotge. Si la pressió de l’aigua augmenta, el problema està localitzat i solucionat. Si no, continuï buscant la causa de la menor pressió. Si no funciona, caldrà substituir-la per a millorar la pressió de l’aigua.

Si el problema no està relacionat amb la vàlvula, has de continuar buscant. El següent que cal fer és comprovar la vàlvula de tancament que dosa l’aigua. L’aixeta principal és la vàlvula principal que controla el flux d’aigua a la seva casa. També regula la quantitat d’aigua que passa al circuit d’aigua. Si està més tancada del normal, obre-la una mica i comprova que l’aigua passa sense problemes.

Si el problema es produeix només amb l’aigua calenta, pot haver-se de l’escalfador d’aigua o a la caldera. Un tècnic ha d’inspeccionar-los i netejar-los, perquè pot deure’s a restes dipositades en el seu interior.

Si res d’això funciona, pot deure’s a una fugida d’aigua. Comprova si hi ha fugides en el vàter, la cisterna i les canonades que condueixen a la cisterna. Si la pressió de l’aigua disminueix considerablement, ha de cridar a un lampista perquè inspeccioni les canonades i determini el motiu.

Per a comprovar si és el vàter, retiri la tapa de la cisterna i aboqui colorant en l’aigua. No tiris de la cadena durant almenys una hora. Si degota en la tassa, comprova si hi ha una fugida en el mecanisme. Si té fàcil remei, substitueix el mecanisme.

Per a detectar una fugida, comprovi el comptador d’aigua, que inclou un mesurador o disc que gira a mesura que flueix l’aigua. Si la fugida és petita, és possible que no es registri en el comptador. El millor és anotar la quantitat indicada en el comptador, deixar passar un parell d’hores sense utilitzar aigua i tornar a comprovar si la quantitat ha augmentat. En aquest cas, et recomanem que consultis a un professional.