És possible evitar la Reparació de Baixants

És possible evitar la Reparació de Baixants?

Els baixants són aquestes canonades que recullen l’aigua de pluja d’un edifici, ja sigui històric, públic o d’una comunitat de veïns. La reparació de baixants no és només una inversió econòmica, sinó que comporta una sèrie de contratemps que poden prevenir-se.

No obstant això, cal tenir en compte que moltes d’aquestes avaries dels baixants no estan cobertes per les pòlisses d’assegurances perquè es classifiquen com “falta de manteniment”. Alguns contratemps són els talls de subministrament d’aigua, les humitats i els danys en parets comunes o privades.

Per a evitar problemes amb els baixants, ha de canviar els seus hàbits. Tanmateix, això no sempre és fàcil de fer. Ha de ser conscient que el bon estat dels seus baixants depèn de vostè i dels altres inquilins de l’edifici.

Més val prevenir que curar. Heus aquí alguns bons hàbits per a mantenir els seus baixants en bon estat:

Taula de continguts

Consells per a evitar la reparació de baixants

  1. No tractis el vàter com un escombriaire. Tampoc utilitzis cap desguàs com a tal. No tiri pel desguàs plàstics, paper, accessoris d’higiene femenina ni gomes elàstiques, bastonets de cotó o fulles d’afaitar. Tots aquests objectes poden obstruir els seus baixants.
  2. No utilitzis àcids ni productes molt agressius per a desembussar. Molta gent utilitza substàncies càustiques per a desembussar canonades i baixants obstruïdes. Els productes biodegradables són els més recomanables per a aquest fi. Ajuden a evitar les escumes que es petrifiquen a l’interior dels sifons i arquetes de la CCVV.
  3. No tiri pintures, ceres ni dissolvents pel desguàs. Pot semblar difícil no fer-ho, però és el millor per a les seves canonades. No es recomana esbandir les eines utilitzades per a pintar una paret en la banyera o el lavabo. Cal tenir en compte que aquest tipus de producte s’adhereix a la paret de la canonada, provocant la seva acumulació i el consegüent embús.

Necessites que t'ajudem?

Què fer quan la reparació de baixants és inevitable?

Malgrat els reptes, canviar els hàbits i passar de la teoria a la pràctica no sempre és tasca fàcil. En molts casos, canviar els hàbits no és suficient. Les reparacions de baixants són les més còmodes d’instal·lar.

En aquesta situació, ha de recórrer a un professional. Existeixen diversos mètodes de reparació de baixants. En general, el més comú és utilitzar la reparació de canonades sense obres.

Això es deu als inconvenients per als inquilins esmentats anteriorment. Sense obres, no hi ha inconvenients i les maniobres són més suportables. Això s’aconsegueix sense afectar l’eficàcia del procés.

Abans d’iniciar la reparació de les baixants, es realitzarà un estudi preliminar amb una càmera de TV per a determinar l’abast dels danys. D’aquesta manera, es podrà avaluar el treball de reparació i els operaris coneixeran millor l’estructura per a poder començar a treballar.

Qualsevol canvi en la instal·lació i l’ús del sistema de clavegueram pot dur-se a terme amb aquest estudi com a base. Localitzarem i repararem patologies i fugides al més aviat possible. El resultat d’aquest procés serà, per descomptat, la solució de l’avaria.