Com tapar una fuga d'aigua amb pressió

Com tapar una fuga d’aigua amb pressió

És important saber com tapar o reparar una fugida d’aigua a pressió a casa o en una indústria, perquè aquestes fugides es produeixen amb freqüència i poden causar greus danys si no es reparen a temps. Les fugides d’aigua, per petites que siguin, no han d’ignorar-se.

Poden provocar problemes d’humitat i fins i tot augmentar la factura de l’aigua de la seva llar. Per tant, detectar una fugida d’aigua a temps no sols l’ajudarà a estalviar diners evitant el malbaratament d’aquest important recurs, sinó que també li evitarà haver de pagar molts diners en reparacions.

En aquest article t’ensenyem com tapar una fugida d’aigua a pressió de manera ràpida i senzilla perquè no et causi problemes.

Taula de continguts

Com tapar una fugida d'aigua amb pressió

Les fugides d’aigua són una de les amenaces domèstiques més comunes per al subministrament d’aigua. A causa d’elles, podem experimentar problemes com la humitat, la deterioració de les parets i el sòl o el sostre, i un augment de la factura de l’aigua.

No obstant això, abans de pensar en reparacions, és necessari atallar el problema d’arrel i evitar noves fugides d’aigua. Aquesta és la seva màxima prioritat. Per a aconseguir-ho, actuï amb rapidesa i eficàcia. Si no ho fas, pots causar problemes majors.

  1. Tanca la vàlvula per a detenir el flux, així no hauràs de preocupar-te que quedi líquid en la canonada.
  2. Per a detenir una aixeta que degota, obre l’aixeta més baixa i alguna altra aixeta perquè entre aire en la canonada i ajudi al fet que surti l’aigua; després, cobreix amb un drap o una tovallola el punt per on degota l’aigua perquè deixi de sortir a borbollons.
  3. Col·loca una galleda o un altre recipient sota el forat per a recollir el que quedi en el conducte.

Una vegada que l’aigua hagi deixat de degotar, recull el que hagi caigut a terra i neta la zona afectada per a estar preparat per a arreglar la fugida quan torni a produir-se.

Necessites que t'ajudem?

Passos per a tapar o reparar una fugida d'aigua amb pressió

Sanitec proporciona una llista de passos a seguir a l’hora de tapar una fugida d’aigua a pressió, perquè pugui evitar qualsevol tipus de problema.

Obre les aixetes per a treure l'aigua que queda en les canonades

Abans de començar a treballar en la reparació d’un problema de canonades, sempre ha de buidar tota l’aigua de les canonades. La millor manera d’evacuar l’aigua de les canonades és obrir les aixetes una vegada tancada la vàlvula central de l’aigua. Això permet que el canvi de pressió expulsi l’aigua de les canonades i així poder treballar tranquil·lament.

Cerca el punt de la canonada per on sali l'aigua

Si ja saps on està la fugida, utilitza un drap per a netejar la zona.

Si no sap on està el trencament, assequi lleugerament la zona i busqui el lloc pel qual continua sortint aigua de la canonada per a trobar la ubicació exacta.

Aplica una mica de massilla en l'àrea de la fugida

Existeixen diversos tipus de massilla epoxi de dos components en el mercat, que s’endureixen en barrejar-se. Estan disponibles per al seu ús amb desguassos de pvc, plom, fibrociment i ferro colat, o amb canonades a pressió de coure, acer i plom.

Per a aplicar la mescla, ha de barrejar bé els dos components i, a continuació, estendre la massa resultant amb la mà sobre la zona de la fugida després de netejar-la. Esperi que s’assequi per complet.

Cobreix la fugida amb goma

A més d’aplicar la massilla, es pot utilitzar una goma prou gran i resistent, com una cambra d’aire d’una roda de bicicleta, per a cobrir la zona de la fugida.

Subjecta-la amb una brida

Per a evitar que la fugida torni a aparèixer, és important subjectar la goma amb alguna cosa que pugui estrènyer-la. Sanitec recomana utilitzar una brida o abraçadora metàl·lica per a subjectar la zona de fugida just per sobre de la goma.

Estreny la brida o abraçadora sobre la goma

Després de col·locar i estrènyer la brida o abraçadora, deixa-la reposar durant una hora aproximadament abans d’obrir l’aixeta. Depenent del tipus de massilla que utilitzis, aquest pas pot portar més temps que uns altres.

Alternatives per a tapar una fugida d'aigua amb pressió

Si no pot realitzar els passos anteriors, Sanitec ofereix dues alternatives que poden solucionar temporalment el problema abans de canviar la canonada.

Cinta adhesiva per a fugides d'aigua

A més de les massilles bicomponents, pots utilitzar cinta aïllant com a alternativa per a les fugides d’aigua. Encara que té menys poder de subjecció, és una bona opció quan no pots arreglar la fugida correctament.

Abraçadora especial per a tapar una fugida d'aigua amb pressió

Quan el trencament, espurna o fugida d’aigua es troba en una zona recta de la canonada, es pot utilitzar una abraçadora o un maniguet tapaporus per a cobrir el buit.

També hi ha acoblaments tub-tub, acoblaments roscats femella o mascle, o acoblaments d’acer a polietilè. Una abraçadora especial per a fugides d’aigua pot ser més que suficient en moltes fugides.

Aquest element té tot el necessari per a reparar la fugida i protegir la canonada, de manera que ja no s’escapi l’aigua.