Sustitución de Bajantes Uralita

Substitució de Baixants Uralita

Som una empresa especialitzada en substitució de baixants de Uralita a Barcelona i Catalunya. Trobaràs tota la informació que necessiti en aquesta pàgina, si tens qualsevol dubte contacta amb nosaltres.

Taula de continguts

Per què substituir les baixants de uralita?

Les làmines de uralita duren en mitjana de 20 a 25 anys, però existeix el risc que les fibres es desprenguin en aquest temps. L’ús de fibrociment en les edificacions està prohibit des de l’any 2002, per la qual cosa no t’estranyaria trobar baixants o altres elements de fibrociment en una edificació anterior a aquesta data. Com aquests sovint es reemplacen per materials més rendibles i menys perillosos, com el PVC.

Necessites que t'ajudem?

Què són les Baixants?

Els baixants són les peces d’un edifici encarregades de l’evacuació de l’aigua de pluja, la qual cosa els fa perfectes en tots els sentits. Els edificis més antics poden contenir fibrociment en els seus elements estructurals, així com en els seus sostres i canonades. El fibrociment es pot trobar a l’interior o en l’exterior.

Aquest material és d’ús comú en la construcció i té una sèrie de propietats que ho fan desitjable. Pot resistir la humitat, és lleuger… Però alguns estudis recents mostren que aquests materials sintètics també poden emetre materials perillosos al medi ambient que són nocius per als humans. Per tant, és necessari prendre mesures urgents per a reemplaçar tots els elements fets de fibrociment.

Per què és perillós el fibrociment?

La fibra de ciment és una mescla d’asbest i ciment, el primer ús del qual es va produir en la construcció durant la dècada de 1970. També es coneix com uralita, nom de l’empresa que ho fabrica. A Espanya, el fibrociment era molt utilitzat en cobertes ondulades, així com en aïllaments i altres materials de construcció.

L’asbest és un material tòxic que es descompon en petites fibres, que poden desprendre’s del ciment d’asbest i barrejar-se amb l’aire o adherir-se a la roba. Respirar aquestes fibres és extremadament nociu i pot provocar problemes de salut importants. Això pot succeir quan els components electrònics fets d’aquest material estan defectuosos o es degraden amb el temps.

És possible que hagi sentit que l’exposició prolongada a l’asbest pot causar malalties greus, com l’asbestosi o el mesotelioma. El risc d’exposició a llarg termini a la contaminació de l’aire depèn d’una varietat de factors, com les fibres en l’aire, la freqüència i la durada de l’exposició o quant temps ha passat des de llavors.