Com treure la mala olor de les canonades

Com treure la mala olor de les canonades

Surt mala olor del desguàs i les canonades? Un dels problemes més comuns en la lampisteria domèstica i en els sistemes municipals de clavegueram és la mala olor procedent del desguàs i les canonades. Vols saber quines són les principals causes de les males olors en el bany i com eliminar la mala olor de les teves canonades? Llegeix el nostre post!

Taula de continguts

Vols saber com eliminar la mala olor de les canonades?

No importa la freqüència amb la qual utilitzi el desguàs ni la quantitat d’aigua que faci córrer per ell. Les canonades de la seva casa poden omplir-se de floridura en qualsevol moment, especialment quan fa calor o plou molt.

El bany és una zona de la casa on les males olors poden procedir sovint de les canonades. Això pot ser especialment cert en el vàter i l’aixeta. Si notes una olor d’embornal procedent del desguàs del bany, podria ser pitjor a unes certes hores del dia i si està plovent fos. Per a evitar que l’olor s’acumuli en el desguàs del seu vàter, ha de netejar-lo periòdicament.

Encara que a tots ens agradaria evitar l’olor de gas d’embornal en els nostres banys, utilitzar un ambientador o esprai no és una bona solució a llarg termini. La mala olor tornarà quan desapareguin els efectes de l’ambientador.

Avui dia, existeixen molts tipus de productes químics que pot utilitzar per a desembussar el desguàs i eliminar les olors.

Existeixen molts tipus de productes químics que pot utilitzar per a desembussar els desguassos i eliminar les males olors, però perjudiquen el medi ambient.

Per sort, existeixen remeis casolans senzills que utilitzen ingredients naturals i barats per a ajudar-te a aconseguir resultats similars.

Heus aquí alguns trucs senzills per a ajudar-lo a eliminar les olors dels baixants, la qual cosa podria ajudar a mantenir la seva casa o el seu veïnat amb una olor fresca.

Necessites que t'ajudem?

Per què les canonades fan mala olor?

Abans d’entrar en els detalls sobre com eliminar les males olors de desguassos i canonades, dediquem un moment a analitzar per què es produeixen aquestes olors i com pot prevenir-los en el futur.

El més probable és que l’olor que surt del seu desguàs sigui causat per una de les següents causes:

Detergents i sabons​

L’acumulació de residus químics en les canonades pot provocar males olors. Això ocorre quan uses regularment detergents i sabons que es van pel desguàs.

En triar detergents i sabons de qualitat, pot ajudar a minimitzar l’acumulació de residus que poden provocar males olors.

Aigua estancada

En algunes seccions de les canonades, l’aigua pot estancar-se, creant un brou de cultiu per a bacteris i floridura.

Encara que no pots evitar que això ocorri, pots ajudar a prevenir la propagació de bacteris netejant els desguassos i les canonades amb regularitat.

La degradació de les canonades

Les aixetes i els vàters solen deteriorar-se amb el temps degut a la humitat i la floridura.

Les canonades velles desprenen una olor terrible, que empitjora amb la proliferació de bacteris. Això es deu al fet que algunes canonades antigues es danyen amb més facilitat i, per tant, creen el millor entorn per al creixement de llevats i bacteris.

A més, l’aigua estancada i els materials trencats poden formar una capa que obstrueixi les canonades.

Restes de menjar

Les males olors i els embussos en les canonades solen deure’s a restes de menjar que es van accidentalment pel desguàs.

Per a evitar que s’embussin els desguassos, assegura’t d’utilitzar un sifó per a recollir les partícules de menjar.

Com llevar la mala olor dels baixants, les canonades i els desguassos

Neteja casolana

Per a eliminar l’olor dels baixants, provi de netejar-los de manera natural amb un compost a base de bicarbonat sòdic i vinagre blanc.

El vinagre blanc i el bicarbonat de sodi són dos ingredients respectuosos amb el medi ambient que es poden utilitzar per a matar fongs, eliminar el greix acumulat i netejar altres substàncies causants de males olors.

No obstant això, es tracta d’una solució que requereix una certa disciplina. Hauràs de parar cada cert temps per a preparar el compost i abocar-lo pel desguàs, i no sempre aconseguiràs els millors resultats de neteja.

Atès que la neteja de canonades i desguassos requereix coneixements especialitzats, el millor és contractar una empresa com Sanitec, especialitzada en l’eliminació d’olors en baixants.

Neteja professional de baixants, desguassos i canonades

Per a garantir una neteja adequada de les canonades, el millor és confiar en una empresa com Sanitec, especialitzada a eliminar les males olors dels baixants.

Abocar només un producte pel desguàs i en les canonades per a eliminar un embús no elimina molts residus, i no neta els llots que s’acumulen pels residus que viatgen per les canonades.

El llot que queda en les canonades permet que noves partícules s’adhereixin fàcilment, provocant un altre embús del desguàs en poc temps.

Les neteges realitzades per professionals són més eficaces, ja que tenen accés a eines específiques de les quals no disposen els particulars. Tant si es tracta d’un desguàs obstruït, un vàter embussat o una canonada trencada en el seu safareig o cuina, un lampista professional podrà solucionar el problema amb rapidesa i eficàcia.

En Sanitec comptem amb els professionals que necessites per a netejar les teves canonades i eliminar les males olors. Sabem que la neteja amb remeis casolans a curt termini aconseguirà eliminar l’olor, però no és suficient per a garantir la desaparició total de les olors durant anys.