Cómo desatascar la tubería con Coca-Cola

Com desembussar la canonada amb Coca-Cola

La Coca-Cola, a més de ser una beguda popular, té propietats àcides que la fan útil per a diverses tasques domèstiques, inclòs el desembusso de canonades. L’àcid fosfòric present en la Coca-Cola pot ajudar a descompondre els dipòsits minerals i altres residus que causen obstruccions. A continuació, t’expliquem com usar Coca-Cola per a desembussar les teves canonades:

Taula de continguts

Passos a seguir per a desembussar canonades amb coca-cola

Per a començar necessitarem tenir una llauna o una ampolla de coca-cola a temperatura ambient, quan la tinguem seguim amb el procés.

Preparació

Assegura’t que el desguàs estigui lliure de qualsevol residu visible en la superfície. Si és possible, retira el filtre o la reixeta i neta qualsevol obstrucció superficial.

Aboca la Coca-Cola

Obre l’ampolla o llauna de Coca-Cola i aboca-la lentament pel desguàs. És important que la Coca-Cola estigui a temperatura ambient, ja que l’efervescència pot ser més efectiva en aquesta condició.

Deixa actuar

Una vegada que hagis abocat tota la Coca-Cola, deixa que actuï en la canonada durant almenys 1-2 hores. Per a obstruccions més severes, pots deixar-la actuar durant tota la nit.

Esbandeix amb aigua calenta

Després de deixar actuar la Coca-Cola, bull una olla d’aigua i aboca-la lentament en el desguàs. L’aigua calenta ajudarà a esbandir qualsevol residu que hagi estat descompost per la Coca-Cola.

Necessites que t'ajudem?

Consells addicionals

  • Si bé la Coca-Cola pot ser efectiva per a desatascos lleus, és possible que no funcioni per a obstruccions més severes o complicades. En aquests casos, és possible que necessitis recórrer a altres mètodes o a l’ajuda d’un professional.
  • Evita usar Coca-Cola Light o Coca-Cola Zero, ja que la composició química pot variar i no ser tan efectiva com la Coca-Cola regular.

La Coca-Cola pot ser una solució inesperada però efectiva per a desembussar canonades de manera ocasional. És una opció econòmica i fàcil d’usar que pot ser útil en situacions d’emergència o per a obstruccions lleus. No obstant això, per a problemes més persistents o recurrents, és recomanable consultar a un professional o considerar altres mètodes de desembusso. No subestimis el poder d’una beguda carbonatada!