Mètodes per a arreglar fugides d’aigua

Mètodes per a arreglar fugides d’aigua

És possible reparar una fugida d’aigua a casa només si el problema no és massa difícil. Per a fer una bona feina, necessita els materials adequats. A més, es recomana encaridament que faci un petit primer pas perquè la reparació es realitzi sense problemes. Quan decideix reparar vostè mateix les fugides d’aigua, sol ser per a evitar incórrer en despeses extra. Per això dividirem aquest article en dues parts.

Taula de continguts

Passos previs abans d'arreglar fugides d'aigua

Per a evitar que ocorrin fugides d’aigua a la seva casa, sigui proactiu sobre aquest tema i detecti possibles fugides. Com més aviat millor ho detecti, més barat serà el cost de les reparacions. Davant qualsevol problema de lampisteria, el principal és detectar el problema, d’on procedeix i com solucionar-lo. Si no se soluciona, ha de comunicar-se amb un especialista, com nosaltres.

Quins són els diferents tipus de fugida?

En aquest article, parlarem sobre tres tipus de fugides. Conèixer-los és fonamental per a solucionar el problema.

  • Fugides d’aigua visibles: es refereix a aquells que es poden reconèixer fàcilment. Estan en la superfície i allí perquè tots els vegin, cosa que significa que qualsevol pot detectar-los, independentment de si tenen coneixement en l’àrea o no. No és massa complicat esbrinar com arreglar-los quan es trenquen.
  • Fugides d’aigua sorolloses: Les fugides i els danys causats per l’aigua sovint són visualment indetectables, però fins i tot el nom d’aquests detectors és una pista. Aquestes màquines detecten fugides escoltant el soroll que es produeix quan l’aigua es mou. Els sistemes acústics s’utilitzen per a aquesta tasca. Per exemple, el geófono que captura les emissions acústiques amb precisió i rapidesa. Els tubs de polipropilè i PVC transmeten el so 4 vegades menys que els de metall.
  • Fugides silencioses: Les canonades solen ser aquelles parts d’un sistema que no es poden veure o no es poden detectar amb sistemes acústics de detecció de fugides. De fet, moltes vegades ni tan sols sabem sobre tals filtracions. La majoria de les fugides d’aigua (més del 80%) són silencioses i per això és important ser més diligents amb el control del subministrament d’aigua. Si nota un canvi en la seva factura d’aigua o està notant problemes amb les seves canonades, podria ser una indicació d’una fugida oculta.

Les fugides ocorren en la xarxa d’aigua en les juntes, on s’uneixen les canonades. També ocorren prop de les parts del sistema que el fan funcionar. Aquests poden ocórrer en vàlvules, hidrants o altres tipus de connexions. Les fugides poden provenir de tot arreu de la canonada i mai està segur de quan tornaran a ser segures.

Aquestes fugides en canonades i connexions poden ser provocades per agents externs a la canonada, característiques del material, funcionament de la xarxa i condicions d’instal·lació.

La raó principal per la qual el material comença a deteriorar-se i trencar-se sol deure’s a les seves característiques intrínseques i alguns exemples inclouen la corrosió de components metàl·lics i caragols, defectes causats pel procés d’envelliment o falles a causa de l’ús.

En algunes ocasions i sense adonar-nos es poden produir petites fugides en la instal·lació d’aigua del nostre habitatge. Les solucions per a aquests sovint són possibles per nosaltres mateixos, sempre que no siguin massa difícils i desitgi l’ajuda d’un professional.

Necessites que t'ajudem?

Quins passos previs hem de realitzar per a preparar un arranjament d'una fugida?

Les fugides d’aigua poden ocórrer en qualsevol lloc, per moltes raons diferents. És important estar preparat per a això detectant qualsevol fugida al més aviat possible per a reduir les nostres factures i evitar accidents amb l’aigua.

Assumirem que sap on està la fugida, com ho mostren els senyals exteriors visibles. Les tres formes principals de reparar les fugides d’aigua són només visibles. Probablement és una bona idea cridar a un professional si no està segur de com arreglar la canonada.

Això és el que ha de fer abans de començar a reparar:

  1. Tancament la vàlvula d’aigua abans d’anar-se. Això també evitarà accidents i pot ajudar-nos a evitar perills majors.
  2. Drenar totes les canonades. Quan tanques els cables, encara hi ha aigua en les canonades. Per a reparar una canonada amb fugides, les canonades han d’estar seques i, si no ho estan, els materials de reparació fallaran. Drenar l’aigua és una opció que ha de considerar abans d’intentar qualsevol reparació. Has d’obrir totes les aixetes de la teva casa fins que no surti ni una gota d’aigua de cap d’ells. No és necessari buidar el tanc del vàter, aquesta aigua està estancada i fora del circuit de canonades. No tanqui l’aigua mentre realitza una reparació. Però si la fugida està en el bany, detingui-la abans de solucionar altres problemes.
  3. Neta i seca la zona de la canonada que repararàs. És crucial perquè aquí és on funcionarà qualsevol adhesiu o revestiment. És molt important que la superfície estigui neta i escatada per a una millor aplicació dels productes. D’aquesta manera, sabrà que tindran més adherència i més efectivitat, la qual cosa pot ajudar-ho a obtenir millors resultats.
  4. És important utilitzar guants. Reparar una fugida d’aigua a casa no és tasca fàcil. Requereix molta cura i atenció. Aquests productes contenen diferents productes químics per a fer el treball ràpidament, per la qual cosa és recomanable que usi guants mentre els manipula.

3 mètodes casolans per a arreglar fugides d'aigua

En realitat, més que mètodes casolans per a arreglar fugides d’aigua, aquests són tres materials que pots utilitzar a casa de manera senzilla.

Massilla reparadora de canonades

S’embeni en tubs petits i s’utilitza per a reparar petites esquerdes o perforacions que no siguin molt grans. És l’equivalent al aqua plast per a les patates fregides. Depenent de la marca, les instruccions d’ús varien lleugerament. El més important que ha de saber és que la massilla de reparació ha de cobrir tota la longitud de l’esquerda. És millor escampar-ho bé i deixar-ho un parell d’hores. L’etiqueta et dirà quantes hores has d’esperar i tingues molta paciència en cas que necessitis una altra capa.

Venguis reparadores

Els embenatges s’utilitzen per a detenir el sagnat de les ferides i serveixen com a front protector contra els danys. Igual que un embenatge humà, haurà de manipular-los amb cura; es recomana usar guants durant el procés. Això funciona en una àmplia varietat de materials i pot reparar fugides d’aigua considerables. L’aplicació és bastant simple: enrotlles l’embenatge al voltant del tub que conté la fugida d’aigua, mentre l’enrotlles simultàniament. Has de tenir en compte 5 cm a l’esquerra i a la dreta del punt de fugida. Ha de treballar ràpidament, perquè una vegada que s’endureix, no serà immediatament obvi on necessita fer espai.

Pegats reparadors

Pot usar embenatges i pegats depenent de la gravetat de la seva lesió. Els embenatges són més durs que aquests. Triguen entre 25 i 30 minuts a endurir-se, mentre que els pegats triguen només 3 minuts.

És cert que moltes vegades aquests productes no solen donar les millors garanties. En cas que vulguis estalviar-te reparar la fugida d’aigua per tu mateix pots comptar amb nosaltres.